`Erden GÜNAY` Biyografi...!

`Erden GÜNAY` Biyografi...!

`Erden GÜNAY` Biyografi...!

29.06.1936 tarihinde doğdu. Masa Tenisi sporuna 1954 yılında Çengelköy de başladı. 1955 senesinde ilk İstanbul birinciliği ve o zamanın teşvik turnuvasını kazanarak Masa Tenisi hayatına hızlı bir giriş yaptı. Askerlik görevini yaparken ilk TÜRKİYE şampiyonluğunu elde etti.

1961 yılında Türkiye Süper liginde (o zamanın 1. liginde) ilk takımı olan Galatasaray takımında oynamaya başladı ve o yıl takımlarda Türkiye Şampiyonu oldu.

1964 yılında Beyoğluspor takımına transfer olup burada dört sene oynadı. Her sene üst üste alınan şampiyonluklara büyük katkı sağladı. 1968 yılında ECZACIBAŞI macerası başladı. Beş sene üst üste takımlar şampiyonu olan ECZACIBAŞI Masa Tenisi takımında yer aldı.

1964 yılı ilk olmak üzere 1972 yılına kadar oynarken 9 sene üst üste TÜRKİYE şampiyonu oldu. Daha sonra profesyonel sporcu olmayı bırakıp 6-7 sene ECZACIBAŞI Masa Tenisi takımının antrenörlüğünü yaptı.

Kuruluşlar Arası müsabakalarda, 2004 senesine kadar AKSU ve DİNARSU dahil oynadığı şirket takımlarının şampiyonluklarında büyük pay sahibi oldu.

Sn. Erden GÜNAY`ın Masa Tenisi sporunun kendi çevresinde amatör olarak sevilmesine ve yaygınlaşmasına da önemli katkıları oldu. Merhum Yılmaz URAS ile birlikte, Çengelköy deki evinin bahçesine koyduğu masada yaptığı iddialı maçlar her zaman yaşantısına renk kattı. Oğlu Barış Günay, yeğenleri Murat ve Mustafa Necati Günay a Masa Tenisi sporunu sevdirip halen aktif olarak oynamalarına katkı sağladı.

Sayın Erden GÜNAY,

Masa Tenisi sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Derneği ne yapmış olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı Teşekkür ederiz. Size Sağlık, Mutluluk ve Masa Tenisi Dolu Uzun Ömürler Dileriz.

İKMTSD Yönetim Kurulu