`Işık ERIŞIK` Biyografi...!

`Işık ERIŞIK` Biyografi...!

`Işık ERIŞIK` Biyografi.

23 Mart 1941 yılında Eskişehir`de doğdu. İlkokul eğitimini Erzurum İnönü ilkokulunda, Orta eğitimini İstanbul Fıstık ağacı ortaokulunda gördü.

Lise eğitimine İstanbul Atatürk Kız lisesinde başladı ve son sınıfa geldiğinde Amerika High Scholl bursunu kazanarak Wilmington High Scholl – Senior diploması aldı. (Amerikan Field Service İnternational Scholarships) Üniversite yaşantısı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünü ile başladı. Bir yıl matematik okuduktan sonra, yine aynı üniversitenin Kimya Fakültesi bölümüne geçti ve Kimya Mühendisi olarak hayata atıldı.

İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinde Organik Kimya konusunda üç yıl asistanlık yaptıktan sonra, 1970- 1973 yıllarında iş hayatına atıldı. EMBİL ilaç fabrikasında Mesul Müdür olarak kariyer gelişimine başladı.

1973- 1993 yılları arasında PFİZER ilaç firmasında imalat müdürü olarak 20 yıl çalıştı. PFİZER`den emekli olduktan sonra, 1997- 2001 yılları arasında TEKNOPLAST firmasında Teknik Danışman olarak çalışıp kariyerini tamamladı. Masa Tenisi Sporu ile 1970 yılında Fen Fakültesine girdikten sonra tanıştı.

PFİZER ilaç şirketinin Kadın Masa Tenisi takımını kurarak İstanbul Kuruluşlar Masa Tenisi Birliğinin değişmez üyesi oldu. PFİZER ilaç firmasında çalıştığı 20 yıl içerisinde Masa Tenisinde birçok şampiyonluklar ve derecelere imza attı. Daha sonra İstanbul’da kurulan Veteran Masa Tenisçileri Derneğinin gelişimi için çalıştı. 1999- 2001 yılları arasında yönetim kurulunda 2 yıl görev yaptı.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından 2004 senesinde İstanbul’da düzenlenen 2. Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında ve 2006 senesinde Eskişehir’de düzenlenen 4. Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında Kadınlarda takım halinde Türkiye ikinciliği elde etti.

İstanbul üniversitesi Kimya Fakültesinde Asistanlık yaptığı yıllarda ve sonrasında eğitim ve kültür konusunda çok zaman harcadı. Birçok öğrencinin eğitimine katkıda bulundu.

Türk Kültür Vakfı Kurucu üyesi ve Mütevelli Kurul üyesi, Atatürk Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı Başkanlığı yaptı ve Mütevelli Kurul üyesi, Atatürk Kız Lisesi Mezunlar Derneği Kurucu üyesi ve Denetleme Kurul üyesi, Türkiye Kimya Derneği üyeliğinin yanı sıra, Veteran Masa Tenisçileri Derneğinin Onur Kurulu üyesi olarak görev yapmakta, bu derneği her konuda desteklemekte ve Masa Tenisi konusunda gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Sayın Işık ERIŞIK,

Masa Tenisi Sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Derneği’ne yapmış olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı Teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler dileriz.

İKMTSD Yönetim Kurulu