Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Duyuru...!

Sporcu Bilgi Formu

Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Duyuru...!

Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Hakkında Duyuru.

2020-2021 sezonu 18. Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun izni ile birlikte İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği tarafından 09-10-11-12 Temmuz 2021 tarihlerinde Balıkesir, Burhaniye Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak.

Kurum ve Kuruluşlarımızın, Türkiye Şampiyonasına katılabilmesi için öncelikle bu sezon, kendi ilinde İl Temsilcisi tarafından TMTF ve İKMTSKD Kuruluşlar Arası Müsabaka Talimatı ve Yönergesine uygun olarak yapılan lig veya şampiyona takım müsabakalarında oynamış ve derece yapmış olması gerekmektedir.

Organizasyon Komitesi Pandemi nedeni ile müsabaka yapılamayan illerden de talep olması halinde takım almaya karar vermiştir.

Kadınlarda, isteyen takımlar, önce kendi illerinde en az 4 takım ile yapılan Lig veya Şampiyona maçlarında oynamış olmak koşulu ile herhangi bir kontenjan uygulanmadan Türkiye Şampiyonasında yer alabilecek.

Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında erkek takım müsabakaları pandemi nedeni ile bu sezon yeni swaythling kupa sistemi 5 tek şeklinde oynanacak. Oyun sırası;
A ile X,
B ile Y,
C ile Z,
A ile Y,
B ile X şeklinde olacaktır. İlk 3 maçı kazanan takım galip sayılacak, kalan maçlar oynanmayacak.

Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında kadın takım müsabakaları, kadın oyuncu sayısının kısıtlı olması nedeni ile bu sezon da önceki senelerde olduğu gibi corbillon kupa sistemi 4 tek 1 çift şeklinde oynanacak. Oyun sırası;
A ile X,
B ile Y,
ÇİFTLER,
A ile Y,
B ile X şeklinde olacaktır. İlk 3 maçı kazanan takım galip sayılacak, kalan maçlar oynanmayacak.

Türkiye Şampiyonasında, Liglerde derece yapan ilk dört takıma kupa ve madalya verilecektir. Kurumlar ve Kuruluşlar her türlü giderlerini kendi bütçelerinden karşılayacak olup, TMTF ve İKMTSKD tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Şampiyona giderlerini karşılamak için İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği tarafından Erkek Takım için 500. 00 TL, Kadın Takım için 350. 00 TL katılım bedeli alınacaktır. Katılım bedelleri derneğin aşağıda bilgileri bulunan banka hesabına yatırılacaktır. Banka dekont açıklamasına Türkiye Şampiyonası Katılım Bedeli (Bağış) yazılacaktır. Kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir nedenle Şampiyonaya katılmayan takımın katılım bedeli iade edilmeyecek.

Lütfen Dikkat:
Dernekler Yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler ile getirilen gelir ve gider belgelerine ilişkin değişiklikler Kuruluş sorumlularının bilgisine sunulmak üzere aşağıya çıkarılmıştır.

Derneklerin gelir ve giderlerinin belgelendirilmesine ilişkin hususları düzenleyen yönetmeliğin 38. Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

23 Ocak 2013 Çarşamba / Resmî Gazete Sayı: 28537

Yönetmelik
İçişleri Bakanlığından:

DERNEKLER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

“Madde 38 – Dernek gelirleri alındı belgesi ile tahsil edilir. Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer.

Bu nedenle derneğimizin banka hesabına yatırılan Bağışlar (katılım bedelleri) için makbuz verilmemekte ve derneğimiz tarafından elden nakit ödeme alınmamaktadır.

Banka Hesap No:
Alacaklı: İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği
İş Bankası İstanbul Zincirlikuyu Şubesi. Şube Kodu: 1154
Hesap No: 426598
IBAN: TR890006400000111540426598

Türkiye Şampiyonasına katılım için, Kurum veya Kuruluşların İnsan Kaynakları Müdürlüğü veya Personel Müdürlüğü tarafından gönderilecek olan dilekçe ve sporcu bilgi formunda bulunan takım listesinde, sporcular ile idareci ve varsa antrenör isimleri ayrıca belirtilecektir. listede isimleri olmayan idareci veya antrenör maç esnasında sahada takım arkasında yer alamayacak.

• 09 Temmuz 2021 Cuma günü saat 19.00 da Burhaniye`de Burhaniye Belediyesi Reha YURDAKUL toplantı salonunda teknik toplantı ve kura çekimi yapılacak olup aynı gün salon antrenman yapmak için hazır olacak.
• 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü, saat 09.00 da yapılacak açılış sonrasında müsabakalar Birinci Lig grup maçları ile başlayacak.
• 11 Temmuz 2021 Pazar günü, Birinci Lig eleme sıralama maçları, Süper Lig, Kadınlar Ligi grup ve eleme sıralama maçları,
• 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü, Süper Lig, Birinci Lig, Kadınlar Ligi yarı final, final ve 3/4 maçları yapılacak olup müsabakalar ödül töreni ile son bulacak.

İllerinde yapılan müsabakalar sonucunda Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan takımların mutlaka İl Temsilcisi vasıtasıyla İl Müdürlüğünün bilgisi ve onayı sonrasında 25 Haziran 2021 tarihine kadar Organizasyon Komitesi`ne bildirilmiş olması gerekmektedir. Bu bildirim esnasında ilde müsabakaların kaç takımla oynandığı, bu takımların isimleri ile dereceye giren takımlar ve varsa Türkiye Şampiyonasına katılacak takım isimlerinin özellikle açık bir şekilde rapor edilmesi gerekmektedir. iletisim@ikmsk.org

Türkiye Şampiyonasına katılması Organizasyon Komitesi tarafından da onaylanarak kesinleşen Kurum ve Kuruluşlar, takımları ile ilgili aşağıda belirtilen belgeleri konu kısmında il ve takım ismi belirtilerek, Organizasyon Komitesi Başkanlığına dosya halinde iletisim@ikmsk.org ve sener.filiz@hotmail.com adresine gönderecektir. İletişim; Şener Filiz 0542 6738990 Tüm takımlar Şampiyona esnasında ilgili belgeleri yanlarında bulundurup gerek görüldüğünde ve İstendiği zaman Organizasyon Komitesine ibraz etmek zorundadır.

İstenen Belgeler:
• Şirketin antetli kağıdına yazılmış Hes Kodları ile birlikte takım katılım dilekçesi.
• Katılım Bedeli banka dekont fotokopisi.
• Sporcu Bilgi Formu indirmek için images/dokuman/37.xls
• Lisans Fotokopileri

Not; Gerek görüldüğünde sporcunun ilgili kuruluşta bilfiil çalıştığının belgelenmesi için, Organizasyon Komitesi tarafından Türkiye Şampiyonası tarihinden (01 Kasım 2020, 31 Mayıs 2021) geriye dönük 7 aylık kesintisiz SGK e bildirge hizmet dökümü istenebilir. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından da (01 Kasım 2020, 31 Mayıs 2021) tarihleri arası en az 7 ay kesintisiz üye olduğuna dair resmi belge istenebilir. Listede bulunan sporcular hakkında çeşitli araştırmalar yapılabilir.

Konaklama:
Organizasyon Komitesi tarafından Konaklama ile ilgili herhangi bir yönlendirme yapılmayacaktır. Kurumlar ve Kuruluşlar konaklama ile ilgili ihtiyaçlarını kendileri karşılayacak.

Takım Sorumlularının Dikkatine:
Kurum ve Kuruluş çalışanlarına yakışan başarılı bir organizasyon gerçekleştirebilmek için aşağıda sadece ana hatları yazılı ve geniş olarak TMTF Kuruluşlar Yönerge ve Yarışma Talimatında bulunan kurallara uyulmasını önemle rica eder, birliğimizin sonsuza dek sürmesi dileği ile sağlık ve başarılar dileriz.

• Lisanslarını maç öncesi ibraz etmeyen takım yarışmalarda yer alamayacak.
• Takımlar maç saatinden en az 20 dakika önce yarışma alanında hazır bulunacak.
• Organizasyon Komitesine gönderilen takım listelerindeki idareci ve antrenör haricinde hiç kimse maç esnasında oyun alanının içinde bulunmayacak.
• Zamanında ve tek tip yarışma kıyafeti ile oyun alanına (seremoniye) çıkmamak, erkeklerde 3,kadınlarda 2 kişiden az oyuncu ile oyun alanına çıkmak hükmen yenilgi nedenidir.
• Kuruluşlararası Türkiye Şampiyonası maçlarında kullanılacak formanın karşı takımın forma rengi ile aynı olabileceği ve aşırı terleme ihtimaline karşı turnuvaya katılacak takımların farklı renkte yedek forma bulundurması gerekmektedir. Takımda yer alan sporcular takım maçlarına tek tip kıyafetle çıkacak ve yarışmayı bu kıyafetle tamamlayacak.
• Kuruluşlar maçlarda kesin olarak arkalarında takım ve sporcu isimleri yazılı formalarla oynayacak.
• Takım sorumluları, takımlarında oynayan sporcuların hal ve hareketlerinden sorumludur. Maç esnasında sporcularının yapabilecekleri taşkınlıklar ve uygunsuz davranışları önlemekle yükümlüdür.
• Maç sonrası terli formaların oyun alanı içinde değiştirilmemesi, maç esnasında oyuncular tarafından oyun alanında yere tükürülmemesi, maç yapılan alana yiyecek ve gazlı (şekerli) içeceklerin sokulmaması önem arz etmektedir. Pandemi kuralları dahil vb. benzer konularla ilgili tüm sporcular takım sorumluları tarafından takip edilerek uyarılacaktır.

Önemli Not: Pandemi süreci ve şatlarından dolayı sadece bu sezona mahsus olmak üzere müsabaka tarihi ve katılacak takım sayısı dikkate alınarak liglerin oluşumu (Süper Lig/ Birinci Lig) ile ilgili zorunlu değişiklik yapılabilir. Kuruluşlarımızın ve sporcularımızın planlamalarını bu durumu göz önüne alarak yapmaları ve katılım ile ilgili belgelerini 15 Haziran 2021 tarihinden önce göndermemeleri önemle rica olunur.

Organizasyon Komitesi:
Şener FİLİZ : TMTF Kuruluşlar Kurulu Başkanı / İKMTSKD Yönetim Kurulu Üyesi
Korkut USTA : İKMTSKD Yönetim Kurulu Üyesi
Çetin BUĞDACI : TMTF Marmara Bölge Sorumlusu
Nurettin ÖZDEMİR : TMTF Balıkesir İl Temsilcisi