`Saim Saadettin ERTÜRK` Biyografi ...!

`Saim Saadettin ERTÜRK` Biyografi ...!

`Saim Saadettin ERTÜRK` Biyografi.

20 Mart 1926 da İstanbul`da doğdu. İlkokulu Nişantaşı Nilüfer Hatunda Ortaokulu ve liseyi yatılı olarak Haydarpaşa Lisesinde okudu.

Babasını 10 yaşında kaybetti. Çok hareketli bir çocuk olduğu için liseyi bitiremedi. Önceleri maliyede çalıştı. 1957 de Asuman hanımla evlendi. Mobil şirketine girdi. Servi burnundaki benzin depolarından, Harbiyedeki Genel Müdürlük binasına nakliye şefi olarak terfi edilince 1970 senesinde Masa Tenisi sporu ile tanıştı.

Öğlenleri yemekhanede arkadaşlarıyla oynamaya başladı. Bu spora gönül verince bu işi kuralları ile yapmak istedi. Sınavlara girip hakem oldu. Ayrıca uluslararası hakem olmak için İngilizce öğrendi tekrar sınava girdi ve uluslararası hakem oldu. Bu arada halter hakemliğine de başlamıştı. Ama gönlünü Masa Tenisi sporuna kaptırarak tüm zamanını buna harcadı.

1982 senesinde Mobil şirketinden emekli olunca Masa Tenisi il temsilciliği görevini Feridun beyden devraldı. Bulgaristan, Macaristan, İspanya, İtalya, İran, Suriye ve Yugoslavya da yapılan maçlara çocuklarla birlikte kafile başkanı olarak gitti. Olimpiyat oyunlarına katıldı.

1999 Kasım ayında Masa Tenisi uğruna yaşanan bir olay nedeniyle sinirlenip ilk felci geçirdi. 2000 yılında aile baskısı sonucunda hayatını verdiği bu spordan ayrılmak zorunda kaldı....
-----------------------------------------------------------
Geçmişte Masa Tenisi sporunun İstanbul`da olduğu kadar Türkiye`de gelişmesine, yaygınlaşmasına katkı sağlayan çoğu zorluk ve yokluklara göğüs gererek şahsi gayretleri ile de birçok organizasyon ve turnuvaya önderlik eden çok sevgili Değerli Büyüğümüz Sn. Saim Saadettin ERTÜRK`e Teşekkür ediyoruz.

Sayın, Saim Saadettin ERTÜRK,

Masa Tenisi sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Derneği ne yapmış olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Size sağlık, Mutluluk ve Masa Tenisi Dolu Uzun Ömürler Dileriz.

İKMTSD Yönetim Kurulu