` Yalçın BAYAR ` Biyografi...!

` Yalçın BAYAR ` Biyografi...!

12 Temmuz 1953’de Rize Pazar da doğdu. İlk, Orta ve lise eğitimini İstanbul Levent de tamamladı. Üniversite eğitimini Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Spor yapmaya, Sarıyer de futbol oynayarak başladı. Rize de Ardeşenspor ve Pazarspor da oynadı. Daha sonra Kayserispor un ilk süper lige çıktığı sene transfer oldu. Burada bir yıl oynadıktan sonra 1974 yılında Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer oldu. En büyük talihsizliği burada ayağının kırılması ile yaşadı ve tedavisinin uzun sürmesi nedeniyle futbol yaşantısını noktaladı.

Masa Tenisi ne Levent lisesinde başladı. Masa Tenisi nin aktif olarak hayatına girmesi, SSK Üsküdar Dispanserinde Sezai ÖZEL ve Bekir TECİMEROĞLU nun teşvikleri ile oldu.

1980 yılında girdiği Sosyal Sigortalar Kurumu Üsküdar Dispanserinde 6 yıl çalıştı. 1986 yılında ayrılarak Kartal da Siemens A.Ş. de çalışmaya başladı. Siemens A.Ş. de 15 yıl planlama bölümünde, 6 yıl ise komünikasyon fabrikasının kalite yönetimi bölümünde yöneticilik görevlerini sürdürdü. 2007 yılında Siemens A.Ş. den emekli oldu.

O zamanki adı ile İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Birliğinin (iKMTB) yönetimine girdi. Yaklaşık 15 yıl Genel Sekreterlik, 2 yıl Başkanlık yaptı. İKMTB’nin kuruluşundan bugüne kadar Sn. Yıldırım TÜRKERİ (AYGAZ), Sn. İsmail BURGUCUOĞLU (AUER), Sn. Erdal TANYILDIZI (AYGAZ), Sn. Salih ÖZÇAKIR (TATKO), yönetiminde görev aldı. Daha sonra Sn. Salih ÖZÇAKIR dan Başkanlığı devralan Sn. Yalçın BAYAR ardından, Sn. Uğur BEŞOK a (AYGAZ) bayrağı teslim etti.

1992 yılında kurulan Veteran Masa Tenisi Derneği ne üye oldu. Derneğin 34. üyesi olarak büyük emekler verdi ve büyüyüp gelişmesi için çalıştı. Toplam 8 yıl süresince yönetimde teknik ve idari görevlerde yer aldı, ardından genel sekreterlik görevini üstlendi. 2012-2016 yılları arasında Türkiye Masa Tenisi Federasyonu nda yedek üye olarak görev aldı. Aynı dönemde, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu na bağlı olarak Veteranlar Kurulu Başkanlığı na getirildi. Yine 2012-2016 yılları arasında European Table Tennis Union (ETTU) Veteranlar Kurulunda görev aldı.

Masa Tenisi ile ilgili basılı yayınların ortaya çıkması konusunda çalışmalarda bulundu. 2001-2009 yılları arasında Sn. Nazım ARPACI nın kurmuş olduğu Masa Tenisinin Sesi dergisinin içerik hazırlanma ve yayınlanma süreçlerinde büyük emekleri oldu. Gönüllü olarak, kollektif çalışmaları sonucu Türkiye’de ilk defa 100 sayfalık bir Masa Tenisi dergisi yayınlanmasına öncülük etti. Bu dergi tüm illerdeki il temsilcilerine ücretsiz olarak gönderildi. Ayrıca Masa Tenisinin Sesi dergisinin web sayfasını hazırladı.

İlk yıllarda Müesseseler, daha sonraki yıllarda Veteran Masa Tenisinin yayılması, geliştirilmesi için tüzük, talimatı ve yönetmelik çalışmalarında aktif görev yaptı. Bedensel Engelliler Masa Tenisi Derneği (BEMTED) Yönetim Kurulu’nda görev aldı.

En büyük hedefi Federasyon nezdinde yaş gruplarına göre Türkiye Veteran Takımlar Ligini kurmaktı. Bu hayali gerçekleştirmek için, Veteranlar Kurulu Başkanlığı döneminde Veteran Takımlar Ligi talimatını hazırladı. Bu talimatlara göre 2015-2016 sezonunda Türkiye Veteran Takımlar Şampiyonası yapıldı. Ancak Veteran takım ligleri henüz kurulamadı. Bu konuda Türkiye Masa Tenisi Federasyonu üyesi olan Sn.Uğur BEŞOK ve Sn. Savaş ERTUFAN ın başarılı çalışmalar yapacağına inanmaktadır.

Sn. Yalçın BAYAR, Müesseseler ve Veteran dernekleri ile birlikte, Masa Tenisi sporuna verdiği emeklerden ve bu camialarda kurduğu arkadaşlık ve dostluklardan mutluluk duyduğunu belirtmiştir.

Sayın Yalçın BAYAR,

Masa Tenisi Sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneğine yapmış olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı Teşekkür ederiz. Size Sağlık, Mutluluk ve Spor Dolu Uzun Ömürler Dileriz.

İKMTSKD Yönetim Kurulu