`Yıldırım TÜRKERİ` Biyografi ...!

`Yıldırım TÜRKERİ` Biyografi ...!

`Yıldırım TÜRKERİ` Biyografi.

1942 yılında İstanbul’ da doğdu. 2. Dünya savaşı dolayısıyla hazırlık kıtasında görev yapan babası doğuma gelemeyince çektiği ‘ Yıldırım ‘ telgrafı ile ismini Yıldırım koydu.

İlk ve Orta tahsilini Anadolu da yaptı. Bu arada 1953 yılında Adapazarı’ nda Orta Okulu okurken, beden eğitimi öğretmeninin teşviki ile ve mantar kaplı raketlerle Masa Tenisi sporuna başladı.

Lise eğitimini İstanbul Haydarpaşa Lisesinde yaptı. Bu dönemde Masa Tenisi oyununu çok geliştirdi. 1957 yılında lisanslı olarak Ortaköy Kulübünde Masa Tenisi oynamaya başladı. 1959 yılında İstanbul gençler birincisi oldu. ve aynı yıl Bükreş de yapılan Gençler Balkan Adriyatik Şampiyonasında 17. kez Milli oldu.

1958 -1959 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ne girdi. 1. doktorasını yaptıktan sonra ara imtihanı ile Diş Hekimliği Fakültesine geçti ve 1964 yılında mezun oldu.

Ortaköy Kulübünde Masa Tenisi oynarken aynı zamanda orada amatör olarak futbol da oynuyordu. 1959 yılı sonunda aldığı teklifi değerlendirerek Adalet Kulübünde profesyonel olarak futbol oynamaya başlayınca Masa Tenisinden koptu. 1965 yılına kadar süren profesyonel futbol hayatı, aynı yıl yedek subaylık görevi ile bitti. 1967 yılında askerlik görevinin bitimi ile İstanbul’ a döndü. Fulya TÜRKERİ ile evlendi ve aynı yıl muayenehane açtı. İki oğlu ve 6 yaşında 1 torunu bulunmaktadır.

1970 yılında tekrar Masa Tenisi sporuna döndü. İş Bankası takımında Antrenör oyuncu olarak oynamaya başladı. O günlerde Kuruluşlararası Masa Tenisi Birliği henüz kurulmamıştı. Kısa bir süre sonra bu organizasyonun kurucu üyesi oldu. Tüzüklerin hazırlanmasında görev aldı. Yapılan ilk genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. (1973) 5 yıl bu görevi yürüttükten sonra çekildi. Yaklaşık 30 yıl kadar çeşitli kuruluşlarda Antrenör Oyuncu olarak oynadı. 1993 yılında Veteran Masa Tenisçileri derneğini kurdu. Burada 8 yıl kadar başkanlık yaptı.

Bu alanda, yurt içi ve yurt dışında çeşitli önemli dereceler aldı ve çeşitli görevlerde bulundu. 2 yıl (ETTU) Avrupa Masa Tenisi Birliği Veteran Komitesi üyeliği yaptı. Şu anda, bir taraftan ETTU görevini sürdürürken, bir diğer taraftan da (ITTF) Uluslar arası Masa Tenisi Federasyonu Veteran Komitesi üyeliğine seçildi.

Kendisi aynı zamanda, İstanbul TED Kulübünde Masa Tenisi şubesini kurdu. Uzun yıllar takımın oyuncusu oldu ve 36 yıldır da şube kaptanlığını yapmakta olup, halen bir taraftan Veteran Derneğinde Masa Tenisi oynamayı sürdürürken bir taraftan da Levent’ de bulunan muayenehanesinde mesleki çalışmalarına devam etmektedir.

Sayın Yıldırım TÜRKERİ,

Masa Tenisi sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Derneği ne yapmış olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı Teşekkür ederiz. Size Sağlık, Mutluluk ve Masa Tenisi Dolu Uzun Ömürler Dileriz.

İKMTSD Yönetim Kurulu