2023-2024 Lig Yarışma Talimatı.!

İSTANBUL KURULUŞLAR MASA TENİSİ LİGİ TAKIM MÜSABAKASI YARIŞMA TALİMATI
2023-2024 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Masa Tenisi Ligi Takım Müsabakasının birinci etabı 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde Tozkoparan Spor Salonunda başlayacaktır.

Yarışma Talimatı aşağıya çıkarılmış olup müsabakalarda yer alacak kuruluşlarımızın sporcu ve yöneticilerine başarılar dileriz.

YARIŞMA TALİMATI;
•Müsabakalar iki kategoride (erkek ve kadın) çift devreli lig usulü şeklinde yapılacaktır.

•Lig müsabakaları, katılan takım sayısına göre oluşturulacak olan liglere göre (Kadınlar Ligi, Süper Lig, Birinci lig, İkinci Lig vb. şeklinde) yapılır. Ligler oluşturulurken takımların güç dengesi dikkate alınır.

•Kuruluşlar müsabakaya isterse birden fazla takım ile katılabilir. (a-b-c-)

•Erkek ve kadın takım müsabakalarında ligler öncelikle 10 lu gruplar halinde belirlenecek olup katılımın fazla veya az olması durumuna göre guruplardaki takım sayıları azaltılıp çoğaltılabilir.

*Müsabakalar üç etap şeklinde, üç hafta sonu (Cumartesi/Pazar) web sayfasında duyurulan tarih ve saatlerde oynanacak şekilde programa konulur. Katılımın az veya fazla olması durumunda etap sayıları değişebilir.

*Müsabaka tarihleri Masa Tenisi Federasyonu faaliyet takvimindeki lig müsabakalarının tarihleri dikkate alınarak belirlenir. Birinci etap müsabakaları 23-24 Aralık 2023 tarihinde başlayacaktır.

•2023/2024 sezonunda lig müsabakalarına katılacak olan kulüp üyesi kuruluşlar, katılım bedeli olarak kulüp banka hesabına erkek takımları için 5.000 TL, kulüp üyesi olmayan diğer kuruluşlar 7.000 TL yatıracaktır. İkinci (b-c-) takımların her biri için 4.000 TL, kadın takımı için 3.000 TL yatırılacaktır.

Bağış/Katılım bedellerinin 08-12-2023 tarihine kadar banka hesabına yatırılması gerekmektedir.

İSTANBUL KURULUŞLAR MASA TENİSİ SPOR KULÜBÜ
İŞ BANKASI
Iban No: TR79 0006 4000 0011 1540 7644 35

Dekont Açıklaması: Müsabaka Katılım Bedeli (Bağış)

•Her kuruluş takım listesine (sporcu bilgi formuna) erkeklerde en az üç, en fazla altı, kadınlarda en az iki, en fazla dört oyuncu yazabilir.

•İsteyen kuruluşlar 18 yaş ve üzerinde olup kendi kuruluşunda çalışmayan bir misafir oyuncu ve kuruluşunda en az 10 yıl kesintisiz çalışmış ayrılmış veya emekli olmuş bir kişiyi takım listesine (sporcu bilgi formuna) yazabilir. Takım maçlarında misafir oyuncu ve 10 yıllık oyuncuyu bir arada oynatabilir.

•Müsabakaların sonunda puanların eşit olması halinde, takımların kendi aralarında yaptığı maçlardaki averajları dikkate alınır. En üst ligin son iki takımı alt lige düşer, alt ligin ilk birinci takımı bir üst lige çıkar. Bir sezon içinde dört hükmen yenilgi alan takım lige devam edemez. Puanları silinir, sıralamada sona alınır ve küme düşürülür. Diğer takımlar ile yaptığı maçlar oynanmamış sayılır.

•Derece yapan ilk 4 takım ve sporcularına kupa ve madalya, centilmen takıma plaket verilecektir.

*Maçlar, turnuva hakeminin verdiği toplar haricinde oyuncuların anlaştığı ve kendilerinin temin ettiği 40+ beyaz plastik toplarla da oynanabilir.

•Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden alınmış olan ilgili sezona ait vizeli takım veya ferdi sporcu lisansı ile müsabakada yer alabilir. Müsabaka sırasında her sporcu lisansını ibraz etmek zorundadır.

•Takımlar; kuruluşun bulunduğu il sınırları içinde farklı SGK veya Emekli Sandığı işyeri sicil numarasına tabii işyeri kadrolarından oluşabilir. Kuruluşlar lig müsabakasına katılacak sporcuların bilfiil, bizzat, tam zamanlı olarak ilgili kuruluşta çalışıyor olması şarttır. Bilfiil, bizzat, tam zamanlı olarak çalışmadan sadece SGK pirimi yatırılıp çalışıyor gösterilse dahi takımda oynayamaz.

•Kuruluşlar, Asıl işveren/ Alt işveren ilişkisi kurup, yaptığı sözleşme sonucu işyeri tescil numarası almış olduğu adresinde hizmet veren Tedarikçi firma çalışanlarını bu durumu belgelemek şartı ile takımında oynatabilir.

•Şirket ortaklarının takım listesinde yer alabilmesi için ilgili şirkette en az % 20 oranında hisseye sahip olması gerekmektedir.

•Takım listelerine (erkek-kadın), şirketinde bilfiil, bizzat, tam zamanlı çalışan, Türk vatandaşı olmayan (misafir oyuncu dahil), yabancı uyruklu sadece bir kişi yazılabilir.

•Kurallara uygun olmayan sporcu oynatan kuruluşa, Kulüp Yönetim Kurulu tarafından durumun tespit edilip ispatlanması halinde ceza verilir. İlgili Kuruluş içinde bulunduğu sezon ile birlikte bir sonraki sezon lig müsabakalarında yer alamaz. Sporcuları bir başka takımda oynayamaz. Ayrıca ilgili sezon için açıklanan Katılım Bedeli tutarı kadar ücreti ceza olarak Kulübün banka hesabına Usulsüzlük Ceza Bedeli olarak yatırır. Verilen cezayı yerine getirmeyen Kuruluşa Kulüp Yönetim Kurulu tarafından en az üç yıl olmak üzere müsabakalara katılmama cezası verilebilir.

•Takımlarda yer alan sporcular spor kıyafeti ile müsabakalara çıkacaktır. Takımların bir maçta aynı renkte forma veya tişört ile oynaması zorunludur. Formaların arkasında takım ve sporcu ismi yazılı olacak. Beyaz forma ile maça çıkılmayacaktır. Takımlar, maç esnasında tek tip olarak giyilen formanın karşı takımın forma rengi ile aynı olabileceği ihtimaline ve terlemeye karşı yanlarında mutlaka farklı renkte yedek forma bulunduracaktır.

*Erkek takım maçlarında eski olimpik oyun sistemi uygulanacak olup, oyun içinde 3 maçı kazanan takım galip gelecek kalan maçlar oynanmayacaktır. Eski Olimpik Oyun Sistemi, (4 tek ve 1 çift)-(tek, tek, çift, tek, tek).
Bir maç en az 3 oyuncu ile oynanır. Her oyuncu bir takım maçı içinde en fazla 2 maçta oynayabilir. Maçlarda tehir hakkı olmadığından dolayı olağanüstü durumlarda maça çıkabilmek için takım listesine mutlaka (yedek oyuncu) en az 4 en fazla 6 oyuncu yazılması tavsiye edilir.

Oyun sırası;
A ile X,
B ile Y,
Çiftler C+A* veya B* ile Z+X* veya Y*,
B veya A ile Z,
C ile Y veya X şeklinde olacak.
(4. ve 5. maçta, çiftlerde oynamayacak olan oyuncular oynayacak.) Erkek takım maçında, çift maçında 3 oyuncunun haricinde dördüncü oyuncusunu oynatmak isteyen takım/takımlar A veya B (X veya Y) oyuncularından birini oynatmış sayılırlar. Dördüncü oyuncuyu oynatacak takım maçtan önce A veya B (X veya Y) oyuncularından hangisini oynatıp oynatmayacağını hakeme bildirmek zorundadır.

*Kadın Takım Maçlarında Corbilon Kupa Oyun Sistemi (4 tek ve bir çift) uygulanacak. Bir takım en az 2, en fazla 4 oyuncudan oluşacak. Oyun içinde 3 maçı kazanan takım galip gelecek kalan maçlar oynanmayacaktır.

Oyun sırası;
A ile X,
B ile Y,
Çiftler,
A ile Y,
B ile X şeklinde olacak.

*İki maç arasında en fazla 20 dk. ara verilecek olup isteyen takımlar anlaşmaları halinde daha erken oynayabilir.

*Erkek takım maçı en az her takımdan 2 kişi ile başlayabilir, fakat en az 3 kişiyle bitirilir. En az 3 kişiyle bitirilmeyen maçlar rakip takımın itiraz etmesi halinde hükmen galibiyeti ile sonuçlanır.

*Müsabakalarda web sayfasında yayımlanan ve istenildiğinde dökümü alınabilen formlar kullanılır.  Bu formlar bir nüsha olarak kullanılabildiği gibi iki nüsha olarak da kullanılabilir. Maç bittikten sonra müsabaka formunun resmi takım sorumlusu tarafından çekilebilir. Müsabaka formları Yönetim Kurulu sezon sonunda müsabaka sonuçlarını ilan edene kadar saklanmak zorundadır.

* Birden fazla takımla liglere katılan kuruluşlar bir veya daha fazla takımını ligden çekmek durumunda kaldığında bulundukları en alttaki ligden itibaren çekebilirler. Her kuruluş güç dengesini üst lige göre kurmak durumundadır. Takımlar en üst ligde bulunan takım kadrosunda en az en iyi iki oyuncusunu oynatmak zorundadır. Yönetim Kurulu gerekli gördüğü takdirde bu konuda takım listelerine müdahale eder ve değiştirir. Takım listeleri kesinleşip yayınlandıktan sonra sezon sonuna kadar değiştirilemez.

Bu talimatta belirtilmeyen diğer tüm hususlarda karar almaya Yönetim Kurulu ve Teknik Komite yetkilidir. Kuruluşlarımızın takım sorumlularının web sayfasında ayrıca bulunan Kuruluşlar Yarışma Yönergesini okuması tavsiye edilir. Tüm katılımcı kuruluşların müsabakaların amacına ve kurallara uygun şekilde yapılması için azami gayreti göstermesi önemle rica olunur.

İKMTSK Yönetim Kurulu